Brussel verbiedt PKK-feestje

In Brussel is de ‘Koerdistan Cultuurweek’ op het laatste moment door de gemeente afgelast. De ‘cultuurweek’ stond gepland op 22 september in hoofdstad Brussel. Opvallend genoeg heeft de gemeente geen reden gegeven voor het verbieden van het feestje.

Banden met de PKK

De ‘Koerdistan Cultuurweek’ wordt georganiseerd door het Koerdisch Instituut vzw, dat volgens verschillende bronnen nauwe banden onderhoudt met de terreurgroep PKK. De gemeente in Brussel heeft weliswaar geen reden gegeven voor het verbod, maar aangenomen wordt dat het verbod te maken heeft met de PKK-karakter van het feestje. Ook zouden de organisatoren van het feestje banden hebben met de verboden terreurorganisatie.

Flyers organisatie

Hoewel de organisatie zegt van de ‘cultuurweek’ een feest te willen maken zonder politieke uitdrukkingen, staan de flyers van de ‘cultuurweek’ vol met politieke statements. De organisatoren zeggen mensen samen te willen brengen door het ‘vieren en uitwisselen van culturele activiteiten’. In de flyers van de organisatie zien we echter onjuistheden en tegenstellingen over een ‘Koerdistan’ waar organisatoren recht op denken te hebben.

PKK-tenten

In maart van dit jaar liepen de spanningen tussen Turkije en België hoog op, toen de aanhangers van de PKK een tent in Brussel plaatsten waar PKK-propaganda werd gemaakt. De Turkse president Erdogan had grote kritiek op de tenten en eiste dat deze werden verwijderd.  Zie beelden hieronder.

19-09-2016 © Demet TV