Fatma Koser Kaya niet terug in de Tweede Kamer

D66-Kamerlid Fatma Koser-Kaya stelt zich niet verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Dat laat het Kamerlid zojuist weten.

“Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en zal na de verkiezingen in 2017 niet meer in de blauwe stoel plaatsnemen,” zegt het Kamerlid. Wat die nieuwe uitdaging is, licht Kaya niet toe.

Fatma Koser Kaya was in de periode 2004-2012 Kamerlid en opnieuw vanaf 2015. In de tussenliggende jaren was ze onder meer wethouder in Wassenaar. De Democrate wil zich na meer dan een decennium in de actieve politiek gaan richten op bestuurlijke functies. Koser Kaya initieerde als Kamerlid onder meer wetgeving om gepensioneerden meer invloed te geven op hun pensioenfonds. Daarnaast kwam ze met een wetsvoorstel om ambtenaren en werknemers in de private sector hetzelfde arbeidsrecht te geven, zodat alle arbeidsregels niet naar twee stelsels vertaald hoeven te worden en de bureaucratie bij de overheid afneemt. Recent werkte Koser Kaya aan een wetsvoorstel om het landelijke verbod op “openbare vermakelijkheden” op zondag voor 13.00 uur uit de wet te schrappen, zodat mensen gemakkelijker bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd of braderie kunnen organiseren. Ook maakte Koser Kaya deel uit van de Parlementaire Enquêtecommissie die onderzoek deed naar het financiële stelsel.

Koser Kaya: “In mijn politieke carrière heb ik mij ingezet voor gelijke behandeling van mensen. Ongeacht achtergrond, geloof of overtuiging. Of je hetero-, homo- of transseksueel bent of niet, of je een hoofddoek of keppel draagt of niet, of je tot een bepaalde zuil wilt behoren of niet, in mijn Nederland wordt iedereen gelijk behandeld. En hebben mensen de vrijheid om te zeggen wat ze vinden en wordt de scheiding der machten gerespecteerd. Dit zijn waarden die onze vrijheden beschermen en willekeur voorkomen. Deze principes garanderen onze individuele vrijheid en zijn het verdedigen waard. Ik zal me ook buiten de politiek voor deze waarden blijven inzetten.”

19-09-2016 © Demet TV