Erdogan waarschuwt bij VN voor gevaar Gülen

Het terreurnetwerk van de Gülen-beweging is gevaarlijk en wereldleiders moeten er maatregelen tegen nemen. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dinsdag gezegd in een toespraak bij de Verenigde Naties.

,,Vanaf dit podium roep ik al onze vrienden op om snel de noodzakelijke stappen te nemen tegen de Gulenistische terroristische organisatie, voor hun eigen veiligheid en voor de toekomst van hun landen”, zei Erdogan. ,,Uit onze ervaringen blijkt dat als je het Gülen-netwerk niet op dit moment bestrijdt, het op een later moment wellicht te laat is.”

Volgens Turkije zat Gülen, die tegenwoordig in ballingschap in de Verenigde Staten woont, achter de mislukte staatsgreep in juli. 

20-09-2016 ANP / Demet TV

Bekijk video: Erdogan haalt hard uit: “Europa houdt zich niet aan de afspraken”