Turkse moskeeën vragen extra beveiliging

De Turks-Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) maakt zich grote zorgen om de veiligheid van moskeeën in Nederland. Het TICF waar 143 moskeeverenigingen bij zijn aangesloten schrijft dat in een brief aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en vraagt hem om extra beveiliging.

Ook in april van dit jaar had het TICF aandacht gevraagd voor de toenemende dreiging en aanvallen op moskeeën.  “We stellen vast dat het sinds april dit jaar niet veiliger is geworden. Er zijn veel mensen die niet terugdeinzen voor acties tegen moskeeën. Meest recente voorbeelden zijn de aanslagen in Zwijndrecht, Zaandam en Medemblik,” schrijft de koepelorganisatie aan de minister.

Volgens TICF heeft het toenemende aantal dreigementen richting moskeeën ook te maken met de rol van de media. Zo kan berichtgeving rondom moslims die betrokken zijn bij negatief nieuws “op meer aandacht” rekenen in de media, waardoor de kloof tussen de moslimgemeenschap en andere gemeenschappen groter wordt, aldus TICF.

De organisatie roept de minister op om actie te ondernemen waar het gaat om de beveiliging van moskeeën. “Wij roepen u op om de veiligheid van de moskeeën met de nodige inzet en middelen te waarborgen en het veiligheidsbeleid in en rond de moskeeën te herzien”.

DENK

De politieke beweging Denk had eerder ook gevraagd om extra beveiliging voor moskeeën. Zij vinden dat de minister met twee maten meet door synagogen wel te beveiligen maar moskeeën niet.

21-09-2016 © Demet TV, foto: Ruud Zwart

 Video (DENK vraagt om extra beveiliging):