Nieuwe luchthaven Turkije wordt gi-gan-tisch groot

De derde luchthaven dat op dit moment in de Turkse stad Istanbul wordt gebouwd, zal na afronding de grootste luchthaven ter wereld worden. Tevens zullen vanaf de luchthaven 250 luchtvaartmaatschappijen naar 350 verschillende bestemmingen over de hele wereld vliegen. Dat laat het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency vandaag weten.  

De nieuwe en tevens de derde luchthaven van Istanbul wordt in verschillende fases gebouwd. De eerste fase moet begin 2018 af zijn en zal met een oppervlakte van 1,3 miljoen vierkante meter een capaciteit van 90 miljoen passagiers hebben. Ter vergelijking: de huidige Ataturk Airport in Istanbul is gebouwd op een terrein van 400 duizend vierkante meter.

Alleen al de bouw van de eerste deel zal naar schatting 6 miljard euro bedragen. Na de bouw van deze eerste deel zullen er vanaf de eerste dag, dagelijks 2 duizend vliegtuigen op de luchthaven landen en stijgen. Het recordaantal vliegtuigen dat op een dag geland en gestegen is bij de huidige Ataturk Airport staat op 1500.

De luchthaven zal tevens werkgelegenheid voor 100 duizend mensen bieden.

26-09-2016 © Demet TV