Marokkaanse koning stuurt hulpgoederen naar Burkina Faso

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft hulpgoederen naar Burkina Faso gestuurd. De humanitaire hulp is bedoeld om de slachtoffers van het gebied dat getroffen is door overstromingen te helpen.

Gisteren is een tweede vliegtuig met hulpgoederen aan boord vertrokken vanuit luchtbasis Kenitra naar Burkina Faso. Aan boord van het vliegtuig zit voedsel, dekens en medicijnen. Eerder stuurde Marokko ook een vliegtuig naar het getroffen gebied. Daar zat 16 ton aan hulpmiddelen.

Burkina Faso kampt sinds de overstromingen met veel materiële schade. Veel mensen zitten zonder huis. Marokko is van plan om in totaal 100 ton aan goederen naar het getroffen gebied sturen. De komende dagen vertrekken vanuit Marokko nog vier vliegtuigen met hulpgoederen naar Burkina Faso.

De hulp aan het getroffen land wordt gecoördineerd door het Marokkaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking (AMCI).  

29-09-2016 © Demet TV