Koersval Twitter op Wall Street

De beurshandel in New York is donderdag met verlies aan de handelsdag begonnen. Het aandeel Twitter kelderde, na berichten dat Google-moederbedrijf Alphabet en Walt Disney niet langer geïnteresseerd zijn in een overname van de onlineberichtendienst.

Twitter verloor in de openingsminuten krap 17 procent. De laatste tijd gingen er volop overnamegeruchten rond Twitter, waardoor de koers sterk steeg. Alphabet en Disney lijken nu dus te zijn afgehaakt. Softwarebedrijf Salesforce zou nog wel interesse hebben in een overname van het concern.

Kort na de openingsbel stond de leidende Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 18.248 punten. De S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2157 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 5307 punten.

06-10-2016 © ANP / Demet TV