200 ING-kantoren dicht bij staking België

Ongeveer tweehonderd van de zevenhonderd ING-kantoren in België blijven vrijdag gesloten. Honderden medewerkers hebben gehoor gegeven aan de oproep van vakbonden om te protesteren bij het hoofdkantoor van ING in Brussel.

ING kondigde maandag aan de komende jaren 7000 banen te schrappen, waarvan 2300 in Nederland en 3500 in België. Bij de zuiderburen wordt rekening gehouden met maximaal 1700 gedwongen ontslagen. Topman Rik Vandenberghe beloofde zijn verantwoordelijkheid te nemen en ontslagen medewerkers te zullen steunen.

De Belgische bonden maakten vrijdag duidelijk een gezamenlijk front te vormen tegen de plannen. De vakbonden gaan een actieplan uitwerken. De ondernemingsraad van ING België komt maandag bijeen.

Met de filialen van ING-dochter Record Bank erbij telt de bank zo’n 1245 vestigingen in België. Dat wordt bijna gehalveerd tot 650. Record Bank meldt geen gesloten filialen, maar er zijn wel werknemers naar Brussel afgereisd.

07-10-2016 © ANP / Demet TV