Veel doden door bomaanslag Turkije

Door een bomaanslag in Semdinli, in het zuidoosten van Turkije, zijn zondag achttien mensen om het leven gekomen, onder wie tien militairen. Dat heeft de provinciale overheid bekendgemaakt. Volgens het bericht zijn 27 anderen, voornamelijk burgers, gewond geraakt. Het particuliere persbureau Dogan meldde dat een auto tot ontploffing werd gebracht bij een controlepost waar passerende voertuigen werden aangehouden en doorzocht.

In het gebied bij de grens met Irak en Iran zijn gewapende milities van de terroristische PKK actief sinds er ruim een jaar geleden een einde kwam aan de met de regering-Erdogan afgesproken wapenstilstand. In de regio Ankara werd zaterdag een mogelijke zelfmoordaanslag met een bomauto door de politie voorkomen. De verdachten kwamen om.

09-10-2016 © ANP / Demet TV