Daling computerverkoop houdt aan

Wereldwijd zijn afgelopen kwartaal wederom minder personal computers (pc’s) verkocht. Het betekende het achtste kwartaal op rij dat de aanschaf van computers terugliep, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Niet eerder is het voorgekomen dat de verkopen over zo’n lange periode daalden.

Door de opkomst van andere apparaten zoals smartphones en tablets worden pc’s steeds minder vaak gebruikt, wat ook de levensduur van de apparaten ten goede komt. Hierdoor valt ook de vervangingsvraag lager uit. De pc-verkoop nam in het derde kwartaal met bijna 6 procent af ten opzichte van een jaar eerder, tot 68,9 miljoen stuks

Het Chinese Lenovo bleef marktleider met een wereldwijd aandeel van bijna 21 procent, op de voet gevolgd door het Amerikaanse Hewlett & Packard (HP) met een marktaandeel van 20,4 procent. Dell was derde met 14,7 procent van de markt.

12-10-2016 © ANP / Demet TV