Islamitische Diyanet geeft studenten beurs

De Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) gaat studenten die studeren op universiteiten en hogescholen een beurs geven. Studenten kunnen zich tot 30 oktober melden. Dat laat de stichting op haar website weten. 

De stichting is voornemens om zowel universitaire studenten als HBO-studenten een eenmalige beurs van 250 euro te geven. MBO-studenten komen niet in aanmerking voor de eenmalige bijdrage van de Islamitische Stichting Nederland. Als voorwaarde geldt wel dat de ouders van de student niet meer mogen verdienen dan 2200 euro per maand.

Diyanet moskeeën

De Islamitische Stichting (Diyanet) heeft 145 moskeeën in Nederland. De Tweede Kamer heeft onlangs een motie aangenomen die moet voorkomen dat deze gebedshuizen worden gefinancierd door de Turkse overheid. Hier is deze week nog een hoorzitting over geweest in de Tweede Kamer. 

 

Beelden bijdrage Ayhan Tonca – Islamitische Stichting Nederland

Diyanet maatschappelijk betrokken

De Islamitische Stichting Nederland is vaker in het nieuws met hulp en donaties in Nederland. Maar helaas haalt dit niet altijd de landelijke kranten. Eind 2015 doneerde de stichting 44 duizend euro aan vluchtelingenwerk Nederland. Ook doneerde de stichting voor Ebola en tekende een samenwerkingsovereenkomst met Voedselbanken Nederland om de voedselbanken financieel te steunen. 

 Beelden ondertekening samenwerkingsovereenkomst Diyanet en Voedselbanken

Ongeloof binnen de Turkse gemeenschap

Binnen de Turkse gemeenschap in Nederland heerst op dit moment ongeloof over het aannemen van de motie door de Tweede Kamer die financiering van de Islamitische Stichting Nederland moet voorkomen. De organisatie heeft 145 moskeeën in Nederland die zich maatschappelijk betrokken opstelt en radicalisering van jongeren tegengaat. De Turkse gemeenschap is van mening dat politieke partijen in de Tweede Kamer met het oog op de verkiezingen in maart 2017 een zondebok hebben gekozen en de motie over de financiering uit Turkije hebben aangenomen. “Net voor de verkiezingen willen scoren door moslims te bashen,” is een veel gehoorde kreet op social media. 

12-10-2016 © Demet TV