Cao-akkoord voor verzorging en thuiszorg

Werkgevers en drie bonden (CNV Zorg & Welzijn, NU´91 en FBZ) hebben een onderhandelaarsakkoord gesloten voor werknemers in de verpleging, verzorging en thuiszorg. De werknemers krijgen volgens het CNV een goede loonsverhoging, ook wordt eindelijk de werk- en regeldruk aangepakt en krijgen werknemers meer invloed op hun werktijden en dienstroosters. De cao loopt van april 2016 tot april 2018, maakte CNV Zorg & Welzijn vrijdagochtend bekend.

Het akkoord behelst een loonsverhoging van 2,4 procent, twee keer een eenmalige uitkering en in drie stappen groei naar een volledige dertiende maand. Het akkoord moet nog worden voorgelegd aan de leden. Ook wil het CNV een steekproef houden onder niet-vakbondsleden om te kijken of ook zij het resultaat zien zitten.

14-10-2016 © ANP / Demet TV