Categories Nieuws Artikelen

CNN: kiezers zien Clinton als winnaar debat

Kijkers van het derde presidentiële debat in de Verenigde Staten hebben Hillary Clinton als winnaar aangewezen. Dat meldt CNN op basis van een snelle peiling onder kijkers. Ook na de vorige twee debatten kwam Clinton in vergelijkbare peilingen als winnaar uit de bus.

CNN benadrukte dat de groep kijkers wiens mening werd gepeild iets meer Democraten bevat dan bij een gebruikelijke opiniepeiling. De marge voor Clinton was dit keer kleiner: 52 procent koos voor haar, 39 procent vond dat Trump het beste uit de verf kwam. Bij het tweede debat scoorde Clinton nog 57 procent, en na het eerste debat zelfs 62 procent.

CNN vroeg kijkers ook welke van de twee kandidaten het meest geschikt is om president te worden. Bij deze vraag scoorde Clinton ook beter met 59 procent van de stemmen, tegenover 35 procent voor Trump.

20-10-2016 © ANP