Turkije vindt arsenaal aan wapens van de PKK

Turkse militairen hebben tijdens een anti-terreuroperatie in Hakkari een heel arsenaal aan vuurwapens gevonden. De wapens waren door terreurorganisatie PKK hoog in de bergen van de Dilek Hisar Dagi in Hakkari verstopt.

Turkse militairen zijn de wapens tegengekomen tijdens een anti-terreuroperatie in het oosten van Turkije. In Hakkari bevinden zich veel sympathisanten van de terreurorganisatie.

Wie de leveranciers van deze wapens aan de terreurorganisatie zijn is niet bekend. Wel wordt binnen politieke kringen in Turkije vaak beweerd dat de PKK wordt gesteund door het Westen. Onder de wapens bevinden zich onder andere M4A1 aanvalsgeweren die afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Ook binnen het Engelse leger wordt dit wapen veel gebruikt.

Arbeiderspartij of Terreurorganisatie

Veel Turken in Nederland hekelen de Nederlandse media die de PKK een arbeiderspartij noemt (zie hier tijdens een anti-terreurprotest in Rotterdam). Turken vinden de PKK een terroristische organisatie dat overal op de wereld verboden moet zijn. In Europa staat de PKK overigens wel op de lijst van terroristische organisaties.

22-10-2016 © Demet TV

Like Demet TV en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turken.