Leven in Jarablus komt op gang na bevrijding door Turkije

Het leven in Jarablus, de stad dat met behulp van Turkije is bevrijd van terreurorganisatie IS komt langzaam op gang. Ongeveer twee maanden geleden heeft Turkije militair ingegrepen in Jarablus om de stad te bevrijden van de terreurorganisatie.

De sporen die terreurorganisatie IS heeft achtergelaten in de stad zijn inmiddels gewist en mensen keren weer terug naar de stad. Inmiddels leven er meer dan 30 duizend mensen in Jarablus, dat onder bezetting van IS was teruggelopen naar 3 duizend. Ook zijn mensen niet meer bang om uit hun huizen te komen en zijn er de afgelopen dagen zelfs de markten en winkels weer opengegaan en mensen kunnen weer winkelen en over straat lopen zonder bang te zijn.

Inwoners dolblij met ingrijpen Turkije

De inwoners van de Syrische Jarablus zijn dolblij met het militair ingrijpen van Turkije. Een verkoper op de markt van Jarablus zegt dat het winkelend publiek steeds groter wordt. “Niet alleen als het licht is, maar ook in de avonduren. En de Turkse gemeente Gaziantep zorgt voor de schoonmaak van afval in de stad. Overal staan vuilcontainers. We zijn gelukkig en ik hoop dat dit zich verspreidt over heel Syrië.”

Turkije zorgt niet alleen voor de schoonmaak van afval in de stad, maar heeft er ook voor gezorgd dat scholen en ziekenhuizen weer operationeel zijn geworden in de stad.

24-10-2016 © Demet TV

Kijk hieronder naar een videoverslag van NOS die er eerder verslag van deed.