Ziggo haalt Samanyolu uit Turks pakket en zet TRT in

Kabelmaatschappij Ziggo in Nederland verwijdert de Turkse zender Samanyolu uit het Turks zenderpakket. Daarvoor in de plaats komen verschillende TRT-zenders. De wijziging gaat per 1 december in.

Op dit moment worden in het Turks pakket 8 Turkse zenders uit Turkije doorgegeven: Samanyolu, Planet Turk, TGRT, Show TV, Euro D, Haberturk, Euro Star en ATV. Per 1 december gaan Samanyolu, Planet Turk en TGRT uit het pakket. Daarvoor in de plaats komen de staatszenders TRT-1, TRT-Muzik, TRT Cocuk en de commerciële TV8.

Feto

Samanyolu TV wordt in Turkije vaak in verband gebracht met de verboden Fethullahistische organisatie dat achter de couppoging in Turkije zit. Volgens Turkse bronnen is de zender eigendom van Fethullah Gulen. Of het puur toeval is dat kabelmaatschappij Samanyolu TV juist nu inruilt voor drie staatszenders is niet bekend.

Like Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse Nederlanders.

25-10-2016 © Demet TV