Marokkaans verbod op internettelefonie van de baan

Het verbod op voip-gesprekken (internettelefonie) in Marokko wordt opgeheven. Marokko had sinds januari de voip-gesprekken verboden, waardoor mensen niet konden bellen met WhatsApp en Skype. Verschillende Marokkaanse bronnen melden dat de Marokkaanse ARNT die het telefoonverkeer reguleert het verbod opheft.

Het opheffen van het verbod lijkt te maken te hebben met een Amerikaans rapport dat onlangs verscheen. Het rapport concludeerde dat het verbod op internettelefonie ervoor zorgt dat de Marokkaanse economie 320 miljoen euro misloopt.

Andere bronnen beweren dat het opheffen van het verbod te maken heeft met de naderende COP22 conferentie dat van 7 tot en met 18 november wordt gehouden in Marrakech.

Like Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse Nederlanders.

25-10-2016 © Demet TV