Motie DENK-Kamerlid Ozturk aangenomen

Zojuist is in de Tweede Kamer een motie van Kamerlid Selcuk Ozturk van DENK aangenomen. De motie gaat over het intensiever informeren van mensen die zonder dat ze dat weten een te hoge huur betalen.

DENK-Kamerlid Ozturk wilde met zijn motie dat in samenwerking met verschillende partijen actiever bekendheid wordt gegeven aan de mogelijkheid om de zogenoemde ‘aanvangshuur’ in de vrije sector te laten toetsen door de Huurcommissie.

Deze toetsing kan ervoor zorgen dat huurders in de vrije sector niet teveel huur betalen. Veel huurders weten echter niets af van deze mogelijkheid. Daarom zullen huurders met de motie van Selcuk Ozturk  vanaf nu intensiever worden geïnformeerd over deze mogelijkheid om de aanvangshuur te toetsen.

Sinds de oprichting van DENK is dit de vijfde motie van Kamerlid Ozturk dat is aangenomen in de Tweede Kamer.

Like Demet TV en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

25-10-2016 © Demet TV