Categories Nieuws Artikelen

Koerden demonstreren tegen arrestaties

Een groep Koerden is in de nacht van donderdag op vrijdag in Den Haag de straat opgegaan om te demonstreren tegen de arrestatie in Turkije van twee voorzitters van de pro-Koerdische partij HDP en dertien andere parlementsleden. Een onbekend aantal demonstranten had zich verzameld in het centrum van de Hofstad. De spontane demonstratie is volgens de politie zonder incidenten verlopen.

De Raad van Gemeenschappen had op haar website al direct zorgen geuit over de arrestaties in Turkije en sympathisanten opgeroepen in Den Haag hun stem te laten horen tegen het beleid van Turkije. De Turkse regering heeft recent veel politici van de HDP opgepakt.

Turkije maakt zich op zijn beurt zorgen om het handelen van de HDP en hun voorzitters. Het land verdenkt hen bannden te hebben met de ook in Europa verboden terreurorganisatie PKK.

04-11-2016 © ANP / Demet TV