Afspraken over extra geld voor arme kinderen

Het kabinet en de gemeenten bezegelen vrijdag afspraken waarvan arme kinderen moeten gaan profiteren. De gemeenten moeten er met extra geld van het Rijk voor gaan zorgen dat kinderen uit arme gezinnen mee kunnen doen met andere leeftijdsgenoten.

Het kabinet kondigde op Prinsjesdag aan vanaf 2017 jaarlijks 100 miljoen euro extra uit te trekken voor armoedebestrijding onder kinderen. ,,Geen kind verdient het om aan de zijlijn te staan”, aldus verantwoordelijk staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken).

Door het geld kunnen arme kinderen ook mee op schoolreisje en kunnen ze meedoen met sport en muziek- en dansles. De gemeenten moeten er voor zorgen dat alle kinderen die het nodig hebben worden bereikt en dat zij krijgen waar ze behoefte aan hebben.

De afspraken worden ondertekend door Klijnsma en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op een basisschool in Den Haag.

09-11-2016 © ANP / Demet TV