Europa geeft toe: wel rol Gülen staatsgreep Turkije

De Gülenbeweging heeft ,,wel degelijk” een rol gespeeld in de mislukte staatsgreep van juli in Turkije. Dat zegt de Nederlandse vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans dinsdag in een interview in het Belgische weekblad Knack.

Turkije ziet de in de VS wonende Turkse geestelijke Fethullah Gülen als de kwade genius achter de couppoging. ,,Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Recep Tayyip Erdogan zegt over de rol van de Gülenbeweging in de staatsgreep geen totale onzin is”, citeert het tijdschrift de Nederlandse EU-commissaris. ,,Op basis van Amerikaans onderzoek zijn er steeds meer indicaties dat die beweging wel degelijk een rol heeft gespeeld,” aldus Timmermans.

De Nederlandse Timmermans was nauw betrokken bij de Europees-Turkse migratiedeal. Timmermans was voorheen minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte II. Eerder was hij staatssecretaris van Europese Zaken in het kabinet-Balkenende IV. 

Volg Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse Nederlanders.

15-11-2016 © ANP