Pietenactivist doet aangifte tegen agenten

Activist Jerry Afriyie van de actiegroep Kick Out Zwart Piet heeft aangifte gedaan van mishandeling door agenten tijdens een demonstratie bij een Sinterklaasintocht.

Afriyie zegt in het gezicht te zijn gestompt en met knuppels te zijn geslagen bij een demonstratie op 12 november in Rotterdam. Daarvan zijn ook filmpjes op sociale media verspreid. De politie hield tijdens het protest, dat op grond van een noodverordening van burgemeester Ahmed Aboutaleb verboden was, 198 demonstranten aan. Zij besloten niet bij de nationale intocht in Maassluis tegen Zwarte Piet te protesteren, maar in de Maasstad. De demonstranten gaven aan dat zij niet op de hoogte waren van het ingestelde verbod.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de aangifte van Afriyie, maar tekent aan dat hij ook zelf verdachte is.

22-11-2016 © ANP / Demet TV