Turkije geeft arrestatiebevel voor leider PYD

De Turkse autoriteiten hebben een arrestatiebevel afgegeven voor de leider van de Syrische PYD. Volgens het staatspersbureau Anadolu wordt Salih Muslim in verband gebracht met een bomaanslag op enkele Turkse legervoertuigen in februari in Ankara. Bij de aanslag kwamen 29 mensen om het leven en raakten tientallen gewond.

De PYD is de politieke arm van de Syrisch-Koerdische YPG-militie, die door de Verenigde Staten worden gesteund in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië. Turkije beschouwt de PYD als een verlengstuk van de verboden terreurgroep PKK.

In de arrestatiepapieren worden volgens Anadolu nog 47 andere personen genoemd. Onder hen zijn enkele kopstukken van de PKK. Deze groep wordt door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwd.

22-11-2016 © Demet TV