Categories Nieuws Artikelen

TomTom en Amsterdam gaan samenwerken

TomTom gaat samenwerken met de gemeente Amsterdam om de doorstroming van het verkeer beter te maken en parkeren in de hoofdstad efficiënter. De twee partijen hebben woensdag een overeenkomst daarover getekend.

Amsterdam gaat gebruik maken van het inzicht in verkeersstromen dat de maker van navigatieapparatuur heeft. Bij plotselinge veranderingen kan dan sneller worden ingegrepen om verkeer over een andere route te sturen. Ook kunnen gevolgen van bepaalde maatregelen beter in de gaten worden gehouden, bijvoorbeeld de afsluiting van de kop van de Vijzelgracht per eind van dit jaar.

Consumenten worden door hun navigatie beter door en rond de stad geleid en krijgen suggesties over parkeerplaatsen. Dat scheelt onnodig rondjes rijden, zegt wethouder Pieter Litjens (mobiliteit).

Voor TomTom levert het project inzichten op over mobiliteit in steden, die het bedrijf kan gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen.

23-11-2016 © ANP / Demet TV