‘Bekende gezichten op lijst PvdA’

De top van de kandidatenlijst van de PvdA bestaat vooral uit zittende Kamerleden. De eerste nieuwkomer is te vinden op de negende plaats: voormalig ambassadeur Desiree Bonis. Dat meldt De Volkskrant.

Eerder lekte al uit dat na lijsttrekker Diederik Samsom de Kamerleden Jetta Klijnsma en Ronald Plasterk volgen. Daarna volgen Tanja Jadnanansing, Jeroen Dijsselbloem, Mariëtte Hamer, Martijn van Dam en Frans Timmermans. Ook zij zitten nu al voor de PvdA in de Tweede Kamer. Jadnanansing maakt een grote sprong: bij de vorige verkiezingen stond zij op plaats 28.

De nummer 9, Desiree Bonis, was eerder ambassadeur in Syrië en is nu directeur Afrika bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De tiende op de lijst is John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw. Op de elfde plaats staat Kamerlid Lutz Jacobi.

De PvdA-Kamerleden Metin Celik en Jeroen de Lange hebben zich teruggetrokken van de kandidatenlijst. Beiden vinden dat het partijbestuur hun een te lage plaats heeft toebedeeld.

De kandidatenlijst wordt donderdagmiddag gepresenteerd.

21 juni 2012, 11:06
© Demet TV