Auto ontvoerde man nog steeds spoorloos

De politie zoekt nog steeds naar de auto van de man die vrijdag in Nunspeet werd ontvoerd. Over zijn zwarte Mercedes Benz E500 4Matic zijn tot nu toe geen tips binnengekomen, aldus een woordvoerder van de politie zondagavond. Ook is nog niemand aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering.

Er is veel onduidelijkheid over wat er nou precies is gebeurd. Op opnames van de situatie was te zien dat de 53-jarige man uit zijn auto werd gehaald en onder dwang werd meegenomen in een andere auto. Hij meldde zich vrijdagavond zelf weer bij zijn huis.

De echtgenote van de ontvoerde man zegt in het AD dat de ontvoerders ,,dreigden hem zelfs in brand te steken. Maar hij had de indruk dat ze er op een gegeven moment achter kwamen dat ze de verkeerde hadden. Dat ze niet goed bezig waren. Toen hebben ze hem laten gaan, hij is dus niet ontsnapt of zo.” De vrouw zegt tegen de krant dat zij en haar man de afgelopen tijd niet gewaarschuwd of bedreigd zijn.

Tips

De politie gaat uit van een serieuze ontvoering. Over een mogelijk motief en de verklaringen van het slachtoffer houdt de politie de kaken op elkaar.

De politie hoopt op tips over de Mercedes en is ook op zoek naar mensen die vrijdagavond iets hebben gezien in het Brabantse Overlangel. Op een parkeerplaats aan de Hertogstraat is die avond een uitgebrande BMW gevonden, die vermoedelijk is gebruikt bij de ontvoering.

05-12-2016 © ANP / Demet TV