Categories Nieuws Artikelen

Laatste dag in de Kamer voor Samsom

Na vier jaar fractievoorzitter en partijleider te zijn geweest van de PvdA valt maandag het doek voor Diederik Samsom. Nadat vrijdag bekend was geworden dat Lodewijk Asscher de strijd om het lijsttrekkerschap had gewonnen gaf Samsom aan niet alleen op te stappen als leider van de fractie, maar ook als Kamerlid.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2012 was de PvdA aangeschoten wild. Samsom wist uiteindelijk echter 38 zetels in de wacht te slepen, waarmee de partij tweede werd achter de VVD, de uiteindelijke coalitiepartner. Samsom hoopte dit huzarenstukje de komende maanden te kunnen herhalen, maar de PvdA-leden dachten er anders over. Van de ruim 40.000 partijleden schaarde een kleine 55 procent zich achter Asscher, de huidige vicepremier met wie Samsom de afgelopen jaren nauw samenwerkte.

Maandagmiddag om 14.00 uur neemt de fractie officieel afscheid van Samsom. Attje Kuiken is momenteel vicevoorzitter van de fractie.

12-12-2016 Bron / Foto © ANP