Geen anoniem solliciteren bij Rijksoverheid

Bij de Rijksoverheid komt geen grootschalige proef met anoniem solliciteren. Althans, als het aan de regering ligt. Die voelt niets voor de wens uit de Tweede Kamer om in de strijd tegen discriminatie ook bij het Rijk te testen of anoniem solliciteren helpt.

Volgens verantwoordelijk minister Stef Blok is het nog niet zonder meer duidelijk dat anoniem solliciteren leidt tot meer verscheidenheid op de werkvloer. Hij wijst daarbij op onder meer de proef van de gemeente Den Haag.

Het Rijk als werkgever erkent dat er sprake is van,,onbewuste vooroordelen” bij mensen die personeel werven en selecteren. Daarom zijn er bijvoorbeeld al trainingen die het selecteren zonder vooroordelen moeten bevorderen.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch en collega’s willen de proef omdat zij vinden dat de Rijksoverheid een voorbeeldrol heeft in de strijd tegen de ,,hardnekkige” discriminatie op de arbeidsmarkt.

13-12-2016 Bron / Foto © ANP