Categories Nieuws Artikelen

Merkel, Hollande: sancties Rusland verlengen

De Duitse en Franse regering willen dat de Europese sancties tegen Rusland worden verlengd. Bondskanselier Angela Merkel en president François Hollande kondigden dat dinsdag aan. De twee regeringsleiders vinden dat te weinig vooruitgang is geboekt met de vrede in Oost-Oekraïne.

,,Het is opnieuw noodzakelijk de sancties tegen Rusland te verlengen, al hadden we graag gewild dat meer vooruitgang was geboekt”, zei Merkel voorafgaand aan een ontmoeting met Hollande in Berlijn. Ook Hollande toonde zich ontevreden over de gang van zaken sinds de overeenkomst die vorig jaar in Minsk werd gesloten. Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk spraken toen af zich in te zetten voor vrede in het gebied waar pro-Russische rebellen de macht grepen.

Het Westen stelde de eerste strafmaatregelen in nadat Rusland in 2014 het schiereiland de Krim had geannexeerd. EU-lidstaten beslissen samen deze week of de sancties worden verlengd. Een belangrijke vraag is ook nog wat de VS gaan doen met Donald Trump als president. Hij wil de relatie met Moskou verbeteren.

13-12-2016 © ANP / PTR / Demet TV