Integratiewethouder luidt noodklok

Het gaat mis met de inburgering in Nederland. Dat zegt integratiewethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) van Den Haag donderdag in het AD. ,,Ik zie om me heen dat nieuwe Hagenaars de taal niet kennen. Dat ze geen idee hebben van hoe de samenleving in elkaar steekt, van wat onze normen en waarden zijn.”

,,Er moet ingegrepen worden. Het oude inburgeringsbeleid moet terugkomen, want het huidige is failliet”, zegt Baldewsingh. De wethouder gaat met andere gemeenten bij het rijk lobbyen voor een terugkeer naar het beleid waarin de gemeenten de inburgering regelden.

Nieuwkomers moeten sinds 2013 zelf hun inburgering regelen en betalen. Dat werkt niet, zegt Baldewsingh. Zijn oproep komt daags voor de tiende landelijke Naturalisatiedag, waarbij koning Willem-Alexander ook aanwezig is. De wethouder verwelkomt dan tientallen nieuwe Nederlanders.

15-12-2016 © ANP