Auto in de sloot bij achtervolging politie

Een auto is zondagochtend vroeg in Schagen in een sloot beland na een achtervolging door de politie. De automobilist zou even daarvoor meerdere keren hebben geprobeerd twee jongens van hun fiets te rijden, meldt de politie.

Agenten waren al op zoek naar het voertuig, nadat ze rond 06.00 uur een melding kregen van een auto die in de omgeving van Schagerbrug zou racen. Daarbij zou flink zijn getoeterd en geschreeuwd.

Ter plaatse zagen de agenten de betreffende auto stilstaan bij twee jongens die op de fiets waren. Bij het zien van de politie ging de auto er met hoge snelheid vandoor. De jongens vertelden de agenten dat bestuurder van de auto hen meerdere keren had proberen aan te rijden.

Hierop werd de achtervolging ingezet. Ongeveer een kilometer verderop trof de politie de auto op de Lagedijkerweg achterstevoren in de sloot aan. De bijrijder zat nog in het voertuig. Die is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder is door een weiland gevlucht.

18-12-2016 © ANP