‘Verdachte Berlijn is 23-jarige Pakistaan’

De man die wordt verdacht van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, is volgens diverse Duitse media een 23-jarige Pakistaan. Bild en Die Welt noemden dinsdag op basis van anonieme bronnen zijn voornaam en initiaal: Naved B. Hij zou op 1 januari 1993 zijn geboren. Ongeveer een jaar geleden zou hij Duitsland zijn binnengekomen als vluchteling.

De verdachte was volgens een bron binnen het Duitse veiligheidsapparaat een bekende van de politie. Hij zou ,,kleine vergrijpen” hebben gepleegd. De man verbleef volgens de bron, die werd opgevoerd door persbureau Reuters, inderdaad in de vluchtelingenopvang op het voormalige vliegveld Tempelhof. Daar deed de politie in de nacht van maandag op dinsdag een inval.

De truck die is gebruikt voor de aanslag, werd dinsdagmorgen weggesleept.

20-12-2016 © ANP