Turkije opent giga-project Avrasya Tunnel

In aanwezigheid van de Turks president Erdogan, premier Yildirim en veel genodigden is vandaag de Avrasya Tunnel in Istanbul geopend. De tunnel zorgt voor verbinding tussen Europa en Azië en verkort de huidige reistijd tussen de twee continenten met maar liefst anderhalf uur.

De Avrasya Tunnel die dwars door zee loopt is inclusief de verbindingswegen 15 kilometer lang en heeft 1,25 miljard dollar gekost. Naar verwachting zullen 100 duizend auto’s dagelijks gebruik maken van de tunnel.

President Erdogan

De Turkse president Erdogan die ook een toespraak hield tijdens de opening van de Avrasya Tunnel bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan het project. “De tunnel zal vanaf 30 januari 24 uur per dag en zeven dagen per week open zijn voor het verkeer. Nog tijdens de bouw van de tunnel is het project in de prijzen gevallen. Wij verwachten dat de animo voor de Avrasya Tunnel na  vandaag nog groter zal worden.”