Terugtrekken voorzitter Turkse Diyanet was geen eenzijdig besluit

Het besluit om voorzitter Yusuf Acar van de Turkse Diyanet terug te trekken uit Nederland was geen eenzijdig besluit van Turkije of Nederland. Om de verhoudingen tussen Turkije en Nederland niet te schaden is er gezamenlijk een beslissing genomen. Zowel Turkije als Nederland waren bij dit besluit betrokken en hebben samen besloten om Acar uit Nederland terug te trekken. Dat zegt de Turkse ambassadeur Zeynep Sibel Algan tegen Demet TV. (zie video hieronder)

Om de verhoudingen tussen beide landen niet te schaden, hebben we samen dit besluit genomen. Het was dus een gezamenlijk besluit van zowel Nederland als van Turkije,” aldus de Turkse ambassadeur aan onze omroep.

Dinsdag werd duidelijk dat Turkije de voorzitter van de religieuze overheidsorganisatie Diyanet had teruggeroepen uit Nederland. Hij raakte in opspraak omdat hij informatie zou verzamelen over Nederlandse Gülen-aanhangers.

Lees ook: Teruggeroepen voorzitter Diyanet: “Geef Nederland nooit op”

22-12-2016 © Demet TV