‘Joodse geldschieters razend op PVV’

Joodse organisaties en rijke joodse particulieren die de PVV sponsoren zijn woedend over een verbod op de rituele slacht dat in het partijprogramma is opgenomen. Dat zegt het uit frustratie uitgetreden PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag in De Telegraaf. Partijleider Geert Wilders doet het verhaal volgens de krant af als onzin.

Kortenoeven maakte een rondgang langs de geldschieters om ze te waarschuwen. “Ik ontmasker hem en de wijze waarop hij de joodse gemeenschap belazert”, zegt hij.

Rabbijn Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Centrum in Los Angeles heeft Wilders gevraagd afstand te nemen van PVV-Kamerlid Dion Graus. Graus noemde de rituele slacht ‘marteling’. Daarmee heeft hij volgens Cooper alle joden geraakt.

“Demoniseren van fundamentele joodse riten is historisch altijd het terrein geweest van tirannen en dictators, vaak leidend tot ernstige discriminatie, geweld en zelfs genocide op het joodse volk”, schreef Cooper volgens de krant aan Wilders.

De PVV-leider zou hebben geantwoord dat er een campagne wordt gevoerd om de PVV neer te zetten als een partij die antisemitisme tolereert. “Maar ik kan u verzekeren dat de heer Graus absoluut geen antisemiet is.” Over het rituele slachtverbod zegt hij dat dit afkomstig is van de Partij voor de Dieren.

De intellectueel Manfred Gerstenfeld van de denktank Jerusalem Center for Public Affairs spreekt volgens de krant van staats-antisemitisme. Graus zou een haatprediker zijn.

21 augustus 2012, 09:53
© Demet NU