Ruim 7000 vuurwerkklachten binnen

Meer dan zevenduizend klachten zijn in twee dagen tijd bij meldpunt vuurwerkoverlast.nl binnengekomen dat zaterdag voor het vijfde jaar openging. Dat laat het digitale loket maandag weten.

De meeste meldingen gaan over overlast door vuurwerkbommen, gevolgd door klachten over ‘irritant supermarktvuurwerk’, aldus het loket. Vooral het aantal klachten over supermarktvuurwerk, dat heel het jaar te koop is, is beduidend hoger dan voorgaande jaren, stelt GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een van de initiatiefnemers.

Het meldpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties, waaronder die van Rotterdam, Den Haag en Groningen. Die willen in kaart brengen hoe groot de overlast door vuurwerk is. Vorig jaar kwamen zo’n 89.000 vuurwerkklachten binnen.

Bij het meldpunt kwamen rond de vorige jaarwisseling ook bijna 10.000 valse meldingen binnen. Die spam is er toen volgens Bonte ,,voor 99 procent uitgefilterd”.

26-12-2016 © ANP / Demet TV