Categories Nieuws Artikelen

Turks-Nederlandse Diyanet zamelt 566 duizend euro in voor Aleppo

De Turks-Nederlandse Diyanet (Islamitische Stichting Nederland) waar 147 moskeeën in Nederland bij zijn aangesloten heeft in de afgelopen tijd 566 duizend euro ingezameld voor de slachtoffers van Aleppo. Dat laat Diyanet zojuist weten: “Wij bedanken al onze broeders die hebben gedoneerd.”

Verder laat diyanet weten dat vanaf 23 december de hulpgoederen aan de behoeftige mensen uit Aleppo zijn geleverd. Diyanet zegt mensen te helpen ongeacht hun afkomst en godsdienst en wenst bij te dragen aan en de gemeenschappelijke waarden van de mensheid. “In dat kader hebben wij de mensen opgeroepen om te doneren voor de slachtoffers van Aleppo.”

Volgens Diyanet hebben veel Turkse Nederlanders gedoneerd en hebben mensen nog steeds de behoefte om ook de komende tijd te blijven doneren. “Daarom hebben wij besloten om de actie door te laten gaan tot donderdag 5 januari”.

Diyanet Nederland heeft ook in het verleden verschillende inzamelingsacties georganiseerd in Nederland. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Voedselbank Nederland, Vluchtelingenwerk, slachtoffers Ebola.

27-12-2016 © Demet TV