Tweede zwarte doos Russisch toestel gevonden

De tweede zwarte doos van het Russische militaire vliegtuig dat zondag in de Zwarte Zee neerstortte, is gevonden. De Russische nieuwssite Sputnik meldde dit woensdag. De eerste doos met vluchtgegevens was al getraceerd.

Onderzoekers hadden eerder laten weten dat de crash mogelijk was te wijten aan een technisch mankement of een fout van de piloot. In het geborgen toestel zijn geen resten van springstof gevonden. Al voor de berging gingen de autoriteiten niet uit van een aanslag.

Het vliegtuig verongelukte kort na de start vanaf het vliegveld van Sotsji. Alle 92 inzittenden van het vliegtuig zijn omgekomen. Aan boord van de Toepolev-154 waren onder meer tientallen leden van het Aleksandrov Ensemble, een beroemd koor van het Russische leger dat in de aanloop naar Nieuwjaar zou optreden voor Russische militairen in Syrië. Ook een bekende arts, Elizaveta Glinka, die behoort tot de mensenrechtenadviesraad van president Vladimir Poetin, zat in het toestel.

28-12-2016 © ANP / Demet TV