Categories Nieuws Artikelen

Meest racistische reacties op brand aankomend moskee

De brand in aankomend moskee in Culemborg is niet onopgemerkt gebleven bij de grote groep racistische PVV-aanhang. Op Social Media wemelt het van racistische reacties onder het bericht. Bijvoorbeeld in de groepen Geert Wilders EliteSupport Group, Wilders.Wilders.Wilders en Weg met Islam.

De racistische reacties op het bericht gaan soms zo ver dat er openlijk wordt opgeroepen tot geweld en voor nog meer aanslagen op moskeeën in Nederland. Facebookgebruiker Leendert van Krimpen zegt over de brand: “Heerlijk het is te hopen dat er nog veel volgen zeker als hij vol zit”. Een andere gebruiker is nog duidelijker in zijn bewoordingen: “Echt jammer… dat hij niet vol zat en met gesloten deuren,” schrijft hij onder het bericht op Facebook.

Het is nog de vraag of de racistische reacties op Facebook zonder gevolgen zullen blijven. Eerder werd een chauffeur van PostNL die zich op Facebook beklaagde over het feit dat er maar 29 doden vielen bij de terreuraanslag in Istanbul ontslagen. Facebookgebruikers klaagden toen massaal bij de werkgever van de man die op Facebook het volgende bericht deelde: “Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er meer mogen zijn. Die 29 komen gelukkig niet hierheen, top”.

Wij blijven de ontwikkelingen voor u in de gaten houden.

Like Demet TV en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

29-12-2016 © Demet TV

Hieronder een lijst van enkele reacties