Schade jaarwisseling 13 miljoen euro

Tijdens de jaarwisseling is voor ongeveer 13 miljoen euro schade aangericht aan particuliere huizen en auto’s. Dat komt naar voren uit de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Dat bedrag is iets minder dan een jaar geleden; toen kwam het schadebedrag uit op meer dan 14 miljoen euro. Onder meer in Nijmegen, Lent, Zaandam en Gemert raakten dit keer woningen onbewoonbaar.

De belangenvereniging van verzekeraars maakt zich ernstig zorgen over het steeds zwaarder wordende (illegaal) vuurwerk, ,,waarmee vandalen schade toebrengen en hulpverleners het werk onmogelijk maken’’. Directeur Richard Weurding noemt het ,,buitengewoon ernstig dat op veel plaatsen zwaar en veelal illegaal vuurwerk naar hulpverleners is gegooid. Een harde aanpak van dit zware illegale vuurwerk en relschoppers kan en mag niet bij alleen woorden blijven’’.

02-01-2017 © ANP / Demet TV