Categories Nieuws Artikelen

Trump botst weer met China: ‘Ze helpen niet’

Donald Trump heeft maandag (lokale tijd) weer hard uitgehaald naar China. Peking profiteert volgens de aankomende president flink van de economische banden met de Verenigde Staten, maar zou ondertussen geen vinger uitsteken om Noord-Korea in de hand te houden.

,,China heeft enorme hoeveelheden geld en rijkdom weggehaald uit de VS in totaal eenzijdige handel”, klaagde Trump op Twitter. ,,Maar ze helpen niet met Noord-Korea.” Dat stalinistische land botst regelmatig met de internationale gemeenschap, bijvoorbeeld door kernproeven uit te voeren.

Peking herkent zich niet in de kritiek van Trump en benadrukte dinsdag dat juist zware inspanningen zijn geleverd om het Koreaanse schiereiland kernwapenvrij te maken. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zou dat voor iedereen duidelijk moeten zijn.

03-01-2017 © ANP / Demet TV