Weer laffe aanslag in Turkije, nu in Izmir

In de Turkse metropool Izmir heeft er een hevige explosie plaatsgevonden voor het gerechtsgebouw. Ziekenwagens zijn onderweg. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. Verschillende media spreken over een autobom. Volgens sommige bronnen zijn er ook geweerschoten te horen.

De eerste berichten hebben het over één of zelfs twee autobommen die tot ontploffing zijn gebracht nabij een parking aan het gerechtsgebouw die is voorbehouden voor aanklagers en rechters. Daarbij zouden voorlopig 10 gewonden zijn gevallen.

Volgens The Ankara Times is een terrorist gedood tijdens een vuurgevecht met de politie na de explosie. Andere bronnen spreken al over twee terroristen die zouden uitgeschakeld zijn.

Gisteren werden in Izmir nog 20 mensen aangehouden op verdenking van terrorisme. Ze zouden afkomstig zijn uit Centraal-azië en Noord-afrika en banden hebben met IS.

De Turkse veiligheidsdiensten houden nog steeds een klopjacht op de voortvluchtige terrorist die nieuwjaarsnacht in een club in Istanbul 39 bezoekers doodschoot.

UPDATE: 

De Turkse politie heeft donderdag twee vermoedelijke terroristen gedood na de explosie van een bom in een auto op een parkeerplaats bij een gerechtsgebouw in de westelijke stad Izmir. Dat heeft een bron bij de veiligheidsdiensten meegedeeld.

De bom ontplofte op een parkeerplaats voor rechters en aanklagers, meldde CNN Türk. Bij de explosie raakten verscheidene mensen gewond. Wie er achter zit is nog onduidelijk.

Izmir is na Istanbul en Ankara de op twee na grootste stad van Turkije. Het land heeft te kampen met terroristisch geweld van twee kanten: Koerdische separatisten en soennitische extremisten. In de nieuwjaarsnacht schoot een terrorist 39 mensen dood in en bij een nachtclub in Istanbul. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.

 

Foto’s van de vermoorde terroristen staan inmiddels online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-01-2017 © Demet TV