Verwarde Haagse man gedwongen opgenomen

De verwarde man die afgelopen donderdag voor commotie zorgde bij de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag, is gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag weten.

De 59-jarige Hagenaar zorgde vorige week voor flink wat ophef rond het Binnenhof toen hij tegen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee riep dat hij een tas met explosieven bij zich had en die tas richting het gebouw van de Tweede Kamer gooide. Na het lossen van een waarschuwingsschot is de man door de marechaussee overmeesterd en ingerekend. Het Binnenhof en het aangrenzende Plein werden uit voorzorg in allerijl ontruimd en afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie stelde vast dat er geen explosieven in de tas zaten.

Het onderzoek in de zaak loopt nog, laat de woordvoerder van het OM weten. Het is niet duidelijk hoe lang de man – die een psychisch verleden heeft – opgenomen blijft.

09-01-2017 © ANP / Demet TV