Haagse politie klaagt over juriste VN-hof

De Haagse politie dient bij de president van het Internationaal Hof van Justitie een klacht in wegens de aantijgingen die een Amerikaanse juriste via Facebook verspreidt.

De bij het VN-hof in Den Haag werkzame juriste Chaka Laguerre beschuldigt de Haagse politie via sociale media ervan te zijn mishandeld door agenten en het slachtoffer te zijn geworden van discriminatie. Dat is volgens haar relaas op dinsdagmorgen gebeurd. ,,Ik ben blij dat ik nog in leven ben”, schrijft zij, nadat zij wegens verzet tegen de politie was aangehouden.

De politie in Den Haag heeft in een verklaring donderdagmorgen afstand genomen van de beschuldiging van racistisch politiegeweld. Die bewering noemt zij ,,volstrekt ongegrond”. Dankzij beelden van cameratoezicht is volgens de politie duidelijk te zien dat de vrouw een verkeersovertreding maakte, waarna zij met haar fiets aan een identiteitscontrole probeerde te ontkomen en zich verzette tegen de politie.

26-01-2017 © ANP / Demet TV