Juriste VN-strafhof verwijdert racismeklacht

De Amerikaanse juriste Chaka Laguerre van het Internationaal Hof van Justitie in Den Haag heeft haar beschuldigingen van racistisch politiegeweld vrijdag van Facebook verwijderd.

Haar relaas op het sociale medium was oorzaak van een felle aanval van de Haagse politie op de aantijging van de dertigjarige stagiaire bij het VN-hof in Den Haag. De Haagse politiechef Paul van Musscher deed donderdagmiddag zijn beklag bij het Internationaal Hof van Justitie (ICJ). ,,Als wij fouten maken leggen wij verantwoording af, maar als we valselijk beschuldigd worden dan stappen wij naar voren. Dat accepteren wij niet”, zo motiveerde de korpschef zijn stap.

Of de door hem gevraagde excuses zijn aangeboden, kan de politie nog niet bevestigen. Het ICJ heeft nog niet op de kwestie gereageerd. De kwestie dook ook op in de internationale media.

27-01-2017 © ANP / Demet TV