Turkije boos: vluchtelingendeal EU-Turkije in gevaar

De vluchtelingen tussen Turkije en Europa lijkt in gevaar te komen omdat Griekenland weigert de acht Turkse militairen die in verband worden gebracht met de mislukte couppoging in Turkije uit te leveren. De Turkse minister Cavusoglu van Buitenlandse Zaken is boos op Griekenland en noemt het Griekse besluit om de militairen niet uit te leveren aan Turkije een ‘politiek proces’ en laat doorschemeren dat Turkije bereid is maatregelen te nemen. 

‘Het besluit is onacceptabel. Er zijn verdragen en afspraken tussen Turkije en Griekenland. Naast afspraken over het terugnemen van asielzoekers met Europa, hebben wij ook een terugnameakkoord met Griekenland. Wij zullen alle benodigde stappen ondernemen, inclusief opzegging van dit verdrag. Landen die terroristen helpen kunnen wij niet positief benaderen. Griekenland moet zich hier bewust van zijn,” aldus de Turkse minister Cavusoglu.

Hiermee lijkt de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU in gevaar te komen. Als Turkije besluit om geen vluchtelingen meer terug te nemen, zullen veel asielzoekers naar Europa afreizen.

27-01-2017 © Demet TV