Categories Nieuws Artikelen

Flink minder toeristen naar Turkije

Het toerisme in Turkije heeft afgelopen jaar een flinke knauw gekregen. Het door aanslagen en een mislukte staatsgreep geplaagde land ontving in 2016 bijna een kwart minder vakantiegangers. De omzet van de toerismesector kelderde een kleine 30 procent, zo blijkt uit cijfers van het Turkse statistiekbureau TurkStat.

In totaal gingen er ruim 31 miljoen mensen naar Turkije op vakantie. Zij leverden het land omgerekend bijna 21 miljard euro op. Ongeveer een vijfde van de vakantiegangers betrof Turken die in het buitenland wonen.

Nederlandse reisorganisaties meldden eerder al dat veel Nederlanders Turkije links lieten liggen door alle onrust in het land. Vooral Spanje profiteerde hiervan. Uit Europese statistieken die onlangs naar buiten kwamen bleek dat dit Zuid-Europese land afgelopen jaar juist fors meer toeristen ontving.

31-01-2017 © ANP / Demet TV