Volksdansgroep Efeler Taburu wint Kampioenschappen Turks Volksdansen

De Volksdansgroep Efeler Taburu uit Soest heeft zondagavond de Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen gewonnen. De groep werd door de jury gekozen tot de beste volksdansgroep.

In totaal deden 11 volksdansgroepen mee aan de danswedstrijd in de Rotterdamse Schouwburg. Volksdansgroep Paloina werd tweede, Dillere Destan derde en Rakkas werd vierde. De publieksprijs werd gewonnen door Volksdansgroep EKD uit Haarlem.

De Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Organisator Altay Demirci organiseerde de eerste volksdanswedstrijd in 2004 in Utrecht. Sindsdien is het een jaarlijks terugkomende evenement geworden.

Kijk hier naar een uitgebreid verslag van de avond.

13-02-2017 © ANP / Demet TV