Kabinet bespreekt versoepeling kinderpardon

Het kabinet spreekt vrijdag over de eis van de Tweede Kamer om het kinderpardon te versoepelen. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) woensdag laten weten.

De Tweede Kamer drong dinsdag aan op versoepeling van de criteria van het pardon, waardoor asielkinderen in Nederland kunnen blijven. Ook regeringspartij PvdA schaarde zich achter het voorstel van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. De huidige criteria zouden te strikt worden gehanteerd.

Dijkhoff zei dinsdag in een eerste reactie dat hij weinig voelt voor versoepeling. Woensdag schrijft hij aan de Kamer dat het voorstel ,,vragen oproept” over hoe dit zich verhoudt tot het regeerakkoord tussen PvdA en VVD en wat de juridische en praktische gevolgen zijn. Daarom moet het binnen het kabinet worden besproken.

22-02-2017 © ANP / Demet TV