Wilders: PVV schort publieke activiteiten op

De PVV schort voorlopig zijn publieke activiteiten op, zoals flyeracties. Dat heeft voorman Geert Wilders donderdag bekendgemaakt. Hij noemt de laatste ontwikkelingen rond het lek bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die ook hem beschermt, ,,enorm verontrustend”.

Volgens het AD werd de agent uit het beveiligingsteam van Wilders die wordt verdacht van lekken, al eerder verdacht van integriteitsschendingen. Naar Faris K. zou volgens de krant onderzoek zijn gedaan toen hij nog voor een andere politie-eenheid werkte. Het AD haalt ook nog bronnen aan volgens wie de broer van de verdachte al eerder bij de politie zou zijn ontslagen omdat hij informatie had gelekt.

,,Mijn hemel ook dit wist ik niet. Wat weet ik nog meer niet?”, aldus Wilders in eerste instantie. Kort daarna liet Wilders weten dat de PVV de publieke activiteiten opschort ,,tot alle feiten met betrekking tot het onderzoek naar corruptie bij de DBB bekend zijn”.

De PVV begon vorige week onder grote belangstelling van de internationale pers de verkiezingscampagne in Spijkenisse met een flyeractie. Komende zaterdag zou de PVV naar Volendam gaan.

23-02-2017 ANP / Demet TV